Budaörs, Kamaraerdei út 11.

2040 Budaörs Kamaraerdei út 11. szám alatti ingatlanon hét épületet üzemeltet vállalkozásunk. Az épületeket közel 100 %-os kihasználtsággal, bérbeadás útján hasznosítjuk, miközben a tulajdonos fejlesztési igényeinek is eleget teszünk.

Esővíz elvezető rendszer újjáépítése

Az épületek jellemzően könnyűszerkezetes felépítményűek nagy tetőfelületekkel. A nagyobb mennyiségű esőzések során a közeli patakba vezetett, nem megfelelő kapacitású, illetve leromlott állapotú esővíz elvezető rendszer nem képes a csapadékot elvezetni. A komplett elvezető rendszer tervezése és újjáépítése szükséges, záportározók beépítésével. Az újratervezés során figyelembe kell venni az útfelületen lefolyó vízen kívül a tetőről lejövő lefolyók rendszerbe történő bevezetését is. Az esővízelvezető rendszerről rendelkezünk kamerás vizsgálattal, illetve a jelenlegi állapotot bemutató helyszínrajzzal is. A vizsgálat során kiderült, hogy a változó beton- illetve pvc vezetékek több helyen sérültek, gyökérbenövésesek, megsüllyedtek, így a lejtések sem megfelelőek. A tervezés során megfontolandó a csapadékvíz több helyen való kivezetése, akár a területtel határos hátsó kis utcába is.

Zöldfelület és parkolókialakítás

Egyik kisebb, könnyűszerkezetes budaörsi épület bontása után, annak helyén zöldfelületet és parkolót alakítunk ki. Az aszfaltfelület és a betonalap felbontása után kerti szegéllyel körülvett füves területet építünk, melybe egy nagyobb fát is telepítünk. Emiatt szükséges egy mélyebb termő réteg kialakítása. A zöldfelület mellett néhány parkoló kialakítására is van lehetőség, mellyel a telep bérlőinek kényelmét kívánjuk növelni, a zöldfelülettel pedig a telephelyet kívánjuk vonzóbbá tenni.

Az 5-ös épület átalakítása

Az épületben annak rossz elosztása miatt két bérlő volt található. A tulajdonos újragondolta az épületet és felkért minket az átalakítás kivitelezésére. A könnyűszerkezetes épületet teljesen kibontjuk belülről és 6 új, jól felszerelt raktárat alakítunk ki, melyben kettő raktárhoz iroda és vizesblokk is kapcsolódik.  A kialakításnál új könnyűszerkezetes falak épülnek, új gépészeti, elektromos és gyengeáramú rendszereket alakítunk ki. A fűtést kiszolgáló gázkazánok számára épül egy kazánház. A tető víz- és hőszigetelését Purhab szigeteléssel oldjuk meg. A raktárak a régi aljzatok elbontása után aszfaltburkolattal kerülnek kialakításra, a bejáratokra új ipari kapukat építünk be. Az összes homlokzati nyílászárót új, műanyag nyílászáróra cseréljük. Az irodahelyiségekben légkondícionáliót telepítünk. Az irodákhoz 2-2 vizesblokk tartozik. A bérlők biztonságát riasztórendszer és tűzjelző rendszer biztosítja. Minden bérleményhez egyedi mérőórákat telepítünk, melyekkel az áramfogyasztást és a hőmennyiséget mérjük.

Napelemes rendszer

Társaságunk számára fontos a megújuló energiák minél szélesebb körű alkalmazása. Egyrészt fontos számunkra a környezettudatos építés, másrészt a cégcsoport által üzemeltetett ingatlanokon fontos a rentábilis üzemeltetés kialakítása. Több ezer m2 tetőfelület áll rendelkezésre napelemes rendszer telepítésére. A két elektromos betáplálás miatt lehetőség van két külön rendszer kialakítására. Fontos megvizsgálni, hogy a visszatáplálós vagy a visszwatt védelmes rendszer kiépítése a kedvezőbb számunkra. Az ipari környezet miatt fontos vizsgálni ezek jogszabályi hátterét is. A napelemes rendszerek folyamatos fejlődése miatt energiatároló beépítése is megfontolás tárgya.

 

Komplett tetőhéjazat javítás

A telephely 2-es számú épülete közel 5000 m2 trapézlemezzel borított tetőfelület. A tető több helyen is beázik, a jelenlegi trapézlemez több helyen eldeformálódott, rozsdás, lyukas, ezért cseréje szükséges. A nem megfelelő lejtés miatt a beázás még inkább valószínű a jelenlegi héjazattal. Ugyanilyen lejtésű lágyszigetelés készítése vagy nagyobb lejtés kialakítása és trapézlemez fedés készítése is lehetséges megoldás lehet a probléma elhárítására.