Budapest IX., Gyáli út 18-20.

A 1097 Budapest, Gyáli út 18-20 sz. alatti telephely korábban a Magyar Posta majd a Matáv telephelye is volt, mely végül 2016-ban került partnerünk tulajdonába. Az ingatlanon hat épület található, melyek egy részét jelenleg bérbeadás útján hasznosítunk, másik részét irodaként illetve raktárként saját célra használunk. A beruházó rövid- és középtávú tervei szerint három épületen átalakítás, három épületen bontás és újraépítés útján közösségi szállásokat fogunk létrehozni – az egész ingatlanra vonatkozó koncepciótervvel rendelkezésünkre áll. Az első három ütemben az átalakítandó épületeket, a továbbiakban az újépítésű épületeket alakítjuk ki.

Az első ütem 2021. nyarán kezdődik el, s ennek során az „A” jelű épület átalakítását végezzük el. A tervek szerint az épülethez kívülről kapcsolódó lépcsőket, melléképületet elbontjuk, a komplett tetőszerkezettel és zárófödémmel együtt. Az új födém- és tetőszerkezet lehetőséget ad a tetőtér beépítésére, így összesen öt szint (pince, fsz. I.-II. emelet és tetőtér) kialakítására van lehetőség. A pincében a gépészeti és elektromos helyiségeken túl mosodát és pihenőhelyet alakítunk ki. A többi szinten 80 lakóegységet építünk, mely közel 300 fő elszállásolását teszi lehetővé. A szintenkénti konyha és étkező teszi kényelmessé az ott lakók mindennapjait. Minden lakóegységhez külön fürdőszoba épül zuhanyzóval, mosdóval, wc-vel. A lakóegységek jellemzően 2-4 fő fogadására képesek, de 5-6 fős szobák is épülnek.

Az épület állapota a nyílászárók cseréjét, új könnyűszerkezetes falak építését és a komplett elektromos- és gépészeti rendszerek újjáépítését is megkívánja. A szobákban VRF rendszer biztosítja a fűtést és a hűtést is, mely szintén az ott lakók kényelmét szolgálja. A közös helyiségek fűtését és a meleg víz előállítását gázkazánok biztosítják. A lehető legnagyobb biztonságot kártyás beléptető rendszer és kamerás megfigyelő rendszer kiépítésével érjük el.

Terveink szerint az építkezést 2021. nyarán kezdjük és 2022. tavaszán fejezzük be. Összesen nagyságrendileg 550 lakóegység alakul ki és 2500 fő elszállásolására lesz lehetőség a szálláskomplexumban. Mindegyik épületben precíz kialakítással, lakóegységenkénti fürdőszobával, illetve beléptető- és biztonsági rendszerrel alakítunk ki olyan szálláshelyeket, melyek a piacon található más munkásszállásokhoz képest magasabb minőséget képviselnek. A jogszabályban előírt parkolóhelyek miatt mélygarázs építése is szükséges lesz, melyet a 3 db új épület alatt alakítunk ki. A telephely közepes állapota miatt a teljes közműhálózatot, utakat, parkolókat, térvilágítást és zöldterületet újjá kell építeni. Az épületek elkészülte után megbízónk a szálláshelyek műszaki- és kereskedelmi üzemeltetését is vállalkozásunkra bízza.

 

Négy hajós raktárépület vápáinak felújítása

Az épületegyüttes egyik raktárának síklemez vápái több helyen is beáznak. Az épület mindegyik bérleménye ki van adva bérlők számára. A lemez vápába bontás nélkül PVC Fatrafol szigetelést fektetünk.