Siófok, Erkel Ferenc utca

Siófokon, a parttól mintegy száz méterre található egy jelenleg 3*-os besorolású szálloda, mely jelenleg kizárólag szezonban, tehát májustól szeptemberig üzemel. A beruházó rövidtávú fejlesztési elképzelése szerint a szálló teljes rekonstrukcióra szorul.

4* Superior szálloda kialakítása

A rekonstrukciós tervek szerint nem kizárólag a főépület felújítása történik, de az ingatlanon található földszintes apartmanépület elbontásra kerül és helyére egy új szárny épül, mely egy látványos üvegfelületű lépcsőházzal kapcsolódik a főépülethez. Több koncepcióterv is született a fejlesztésre, melyből a nyertes koncepció szerint kb. 90 szobás szállodát alakítunk ki a beruházó számára. A meglévő épület tetején étterem és rendezvényterem, az új épületrész tetején wellness funkció kapna helyet, míg a konferenciaterem az új épületrész alagsorában kerülne kialakításra, így egy egész évben üzemelő, magas minőségű szálloda épülne fel. A befektető várakozásai szerint az engedélyes és kiviteli tervek 2021. év végére készülnek el, 2022. elején elindulhat a kivitelezői tender, így az év végén vagy 2023. elején megindulna az építkezés, melyet vállalkozásunk fővállalkozóként koordinál.

 

Tűzivízcsap létesítése

Az ingatlanon álló szállodaépület szezonban nyitva áll a vendégek számára, az üzemeléshez szükséges műszaki feltételek egy részének biztosítása a mi feladatunk. A jogszabályban előírt oltóvíz mennyiségét a közterületi tűzcsapok nem tudják biztosítani, így egy megállapodás keretében a szomszédos telek tulajdonában lévő tűzcsap használatával oldjuk ezt meg jelenleg. Rövidtávú feladatunk egy új közterületi vagy saját tűzcsap létesítése a DMRV és a Katasztrófavédelem szakembereivel való egyeztetések lefolytatásával.