Közösségi szálláshelyek kialakítása

Partnerünk 1097 Budapest, Gyáli út 18-20 sz. alatti telephelye korábban a Magyar Posta majd a Matáv telephelye is volt, mely végül 2016-ban került ügyfelünk tulajdonába. Az ingatlanon hat épület található, melyek jelentős része jelenleg bérbeadás útján van hasznosítva. Rövid- és középtávú tervek szerint három épületen átalakítás, három épületen bontás és újraépítés útján közösségi szállásokat kívánunk létrehozni. Az egész ingatlanra vonatkozó koncepciótervvel rendelkezünk.

Az első három ütemben az átalakítandó épületeket, a továbbiakban az újépítésű épületeket alakítjuk ki. Az első ütem 2022 nyarán kezdődik el. Összesen nagyságrendileg 550 lakóegység alakul ki és 2500 fő elszállásolására lesz lehetőség a szálláskomplexumban. Mindegyik épületben precíz kialakítással, lakóegységenkénti fürdőszobával, illetve beléptető- és biztonsági rendszerrel alakítunk ki a piacon található más munkásszállásokhoz képest magasabb minőséget. A jogszabályban előírt parkolóhelyek miatt mélygarázs építése is szükséges lesz, melyet a 3 db új épület alatt építünk ki. A telephely közepes állapota miatt a teljes közműhálózatot, utakat, parkolókat, térvilágítást és zöldterületet újjá kell építeni.

A telephely első ütemében az „A” jelű épület átalakítását végezzük el. A tervek szerint az épülethez kívülről kapcsolódó lépcsőket, melléképületet elbontjuk, a komplett tetőszerkezettel és zárófödémmel együtt. Az új födém- és tetőszerkezet lehetőséget ad a tetőtér beépítésére, így összesen öt szint (pince, fsz. I.-II. emelet és tetőtér) kialakítására van lehetőség. A pincében a gépészeti és elektromos helyiségeken túl mosodát és irodákat alakítunk ki. A többi szinten 80 lakóegységet építünk, mely közel 240 fő elszállásolását teszi lehetővé.

A szintenkénti konyha és étkező teszi kényelmessé az ott lakók mindennapjait. Minden lakóegységhez külön fürdőszoba épül zuhanyzóval, mosdóval, wc-vel. A lakóegységek jellemzően 2-4 fő fogadására képesek. Az épület állapota a nyílászárók cseréjét, új könnyűszerkezetes falak építését és a komplett elektromos- és gépészeti rendszerek újjáépítését is megkívánja. A szobákban VRF rendszer biztosítja a fűtést és a hűtést is, mely szintén az ott lakók kényelmét szolgálja. A közös helyiségek fűtését és a melegvíz előállítását gázkazánok biztosítják. A lehető legnagyobb biztonságot kártyás beléptető rendszer és kamerás megfigyelő rendszer kiépítésével érjük el. Terveink szerint az építkezést 2022 nyarán kezdjük és 2023 őszén fejezzük be.